Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

ΟΛΟΙ/ΕΣ στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 26/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   18/ 02/ 2024

                                                        

                                                                                           Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                       Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

 

Θέμα: «Όλοι/ες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων την Πέμπτη 22 – 2 – 2024 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (υπάρχει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ)

     Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια. Οι απειλές, τα ψέματα των Μ.Μ.Ε, οι εκβιασμοί και η βία απέναντι σε μαθητές και φοιτητές ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας, για να μορφώνονται και οι φτωχοί στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών. Καλούμε όλο το λαό να βγει στο δρόμο στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση.

Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της ακρίβειας, το ωράριο, τη σύνταξη, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση!

 

Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.
  • Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά-«μη κρατικά» πανεπιστήμια.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Πτυχία με αξία – μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Κατάργηση του ν.4589/19. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την αντιδραστική αλλαγή του τρόπου πρόσληψης.
  • Δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα. Διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.