Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Για τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής. Πρόταση στη Δ.Ο.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 33/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   13/ 03/ 2024

                                                                                          Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

Θέμα: «Προτάσεις του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω προς το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. για την συνέχιση και κλιμάκωση της μάχης του κλάδου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των νόμων 4823/2021 και 4692/2020».

Συνάδελφοι/ισσες, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω αφού έλαβε υπόψη του τις συνεχείς και λυσσαλέες επιθέσεις της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στις αποφάσεις και τους αγώνες του κλάδου μας όπως αυτές εκφράζονται με τις αλλεπάλληλες παραπομπές στα δικαστήρια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ που αφορούν την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Π. Ε. αποφασίζει τα εξής:

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε:

  1. να εμείνει στην εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων της Γ. Σ. του Ιουνίου 2023 σε ότι αφορά την αντίστασή μας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των νόμων 4823/2021 και 4692/2020 επαναπροκηρύσσοντας με πολιτική απόφαση συνεχώς την απεργία – αποχή κάθε φορά που θα κρίνεται παράνομη από τα δικαστήρια,
  2. να επαναπροκηρύξει την απεργία – αποχή στην περίπτωση που αυτή κριθεί παράνομη από το δικαστήριο της 13 – 3 – 2024,
  3. σε περίπτωση που αυτό για οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορέσει να γίνει, να αποφασίσει το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να αναθέσει, με την αρωγή και στήριξη της Ομοσπονδίας, στα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της να προκηρύξουν αυτά νέα απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Τέλος το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω αποφασίζει ότι σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν όλα τα παραπάνω με βάση τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης (27/2) ο Σύλλογος μας μαζί με τους Συλλόγους Π.Ε θα κηρύξει νέα Απεργία- Αποχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με γραφείο εργατολόγων που θα αναλάβουν να μας βοηθήσουν.

   Συνάδελφοι/ισσες, συνώνυμο της αξιολόγησης είναι ο φόβος! Να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι απειλές, ο φόβος και οι εκβιασμοί καθημερινή πρακτική στα σχολεία! Τα σχολεία μας για να ανθίσουν χρειάζονται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ!
  • Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ / ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ / ΥΠΟΤΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ!!

Απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ              ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ