Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Όλοι/ες στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Πέμπτη 28/3, στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω, 6.30 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 40/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   25/ 03/ 2024

                                                                                      Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας, Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Πέμπτη 28 Μαρτίου, 6.30 μ.μ, στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω

Συναδέλφισσες/φοι, η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Πέμπτης (28/3) είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το ΥΠΑΙΘΑ αυξάνει την ένταση της επίθεσης προς τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. Αφού μέσω των πρόθυμων δικαστηρίων έθεσε εκτός νόμου την Απεργία Αποχή, ενεργοποιεί έναν ακόμα πυλώνα της αξιολόγησης, την Β’ φάση η οποία ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1. Αφορά άμεσα όλους τους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο τους νεοδιόριστους.

  2. Ανοίγει αυτοτελώς, χωρίς η Α φάση (Α1-Α2) να είναι προϋπόθεση.

  3. Έχει χρονικό ορίζοντα για την εκκίνηση των διαδικασιών από 27/3 ως 2/4.

  4. Συνδέεται άμεσα με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Ταυτόχρονα με νέο έγγραφό του ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ επαναλαμβάνει το σύνηθες τρομολαγνικό ρεπερτόριο απειλών για να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση ακολουθώντας τις αποφάσεις των σωματείων τους.

      Ήδη ο Σύλλογός μας μαζί με έναν σημαντικό αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ έχει πάρει αποφάσεις επαναπροκήρυξης της Απεργίας Αποχής από την ατομική αξιολόγηση. Με βάση τα παραπάνω:

Καλούμε τους Αξιολογητές (Α1-Α2 και Β) να μην «ενοχλήσουν» τις/τους συναδέλφισσες/ους που συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή του Συλλόγου μας.

– Ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξουν αξιολογητές οι οποίοι επιμένουν να παρακολουθήσουν μάθημα στις τάξεις μας παρακαλούμε τους συναδέλφους/σσες να ενημερώνουν άμεσα το Δ.Σ και την επιτροπή αγώνα των νεοδιόριστων. Σε αυτή την περίπτωση ο/η συνάδελφος/ισσα δηλώνει στάση εργασίας την συγκεκριμένη ώρα που έχει προσδιοριστεί για τη συνάντηση/παρακολούθηση και δε συμμετέχει στη διαδικασία. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος με την επιτροπή αγώνα οργανώνουμε το μπλοκάρισμα της διαδικασίας.

– Υπενθυμίζουμε ότι οι στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για τις περιπτώσεις που οι αξιολογητές επιχειρούν να μπουν στις τάξεις μας, είναι σε ισχύ. Δεν έχουν κριθεί παράνομες αφού δεν προσέφυγε εναντίον τους το ΥΠΑΙΘΑ. Επίσης με βάση την απόφαση της τελευταίας Γενικής μας Συνέλευσης (27/2) το Δ.Σ του Συλλόγου μας έχει προκηρύξει κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024. Επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις στάσεις ή τις ΔΟΕ ή του Συλλόγου αν οι αξιολογητές θελήσουν να μπουν στις τάξεις μας.

– Τέλος υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΕΣ τη νέα δήλωση για τη συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή του Συλλόγου και την καταθέτουμε για πρωτόκολλο στη Διεύθυνση του σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε καλυμμένοι συνδικαλιστικά απέναντι στους αξιολογητές.

   Συνάδελφοι/ισσες, συνώνυμο της αξιολόγησης είναι ο φόβος! Να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι απειλές, ο φόβος και οι εκβιασμοί καθημερινή πρακτική στα σχολεία! Τα σχολεία μας για να ανθίσουν χρειάζονται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ, ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ!! Απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ                 ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ

ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής Απεργία-Αποχή Συλλόγου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλλόγου 28-3-2024