Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου 28/3/2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                                  Αρ. Εξερχ: 45/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                                          Αιγάλεω   28/ 03/ 2024

 

                                                                                      Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας, Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. 28/03/2024

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

    Στις 28/3 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω η οποία με νόμιμη, καταστατική απαρτία, μετά από συζήτηση, αποφάσισε τα εξής:

  • Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει εδώ και τρία χρόνια με ενότητα, αποφασιστικότητα και μαζικότητα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Παρά τον αυταρχισμό, τις συνεχείς αγωγές, τους εκβιασμούς και τις απειλές, η αξιολόγηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κλάδου και της κοινωνίας, ο κλάδος των εκπαιδευτικών συνεχίζει να τάσσεται συντριπτικά εναντίον της αξιολόγησης.
  • Με μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης του εκπαιδευτικού κλάδου και κατάργησης ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος. Το Υπουργείο ομολογεί την αποτυχία του  γι’ αυτό δε διστάζει να καταφύγει στην εγκαθίδρυση καθεστώτος τρόμου και απαγόρευσης θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι η απεργία, για να αναχαιτίσει το κύμα προκηρύξεων νέας απεργία αποχής από τα σωματεία και της απαίτησης των εκπαιδευτικών για συνέχιση του αγώνα!
  • Με βιομηχανία δικαστικών αγωγών και αποφάσεων (13 φορές!!) οδηγηθήκαμε στις 22/3 στην πρώτη αγωγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων. Ο Γ.Γ. του Υπουργείου, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου εκδίδει και δικαστικές ετυμηγορίες κρίνοντας παράνομες, λες και είναι δικαστής, προκαταβολικά όλες τις μελλοντικές απεργίες όλων των σωματείων (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) όποια αιτήματα και αν διεκδικούν.
  • Την ίδια σκοπιμότητα υπηρετεί ο καταιγισμός απειλητικών εγκυκλίων για ενεργοποίηση του άρθρου 56 περί κυρώσεων κλπ. και η αναφορά στον νέο ποινικό κώδικα, με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για τους εκπαιδευτικούς που μπλοκάρουν την αξιολόγηση με κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία!
  • Ταυτόχρονα, οξύνει την επιθετικότητά του, ενεργοποιώντας και το πεδίο Β της αξιολόγησης, μοχλό πλήρους συμμόρφωσης με την κυρίαρχη πολιτική και παιδαγωγική, πειθάρχησης και χειραγώγησης, για το σύνολο των εκπαιδευτικών, (εγκύκλιος 28857/Ε3/20-3-2024), από το οποίο μόνο κηρυγμένη απεργία-αποχή μπορεί να μας διαφυλάξει.
  • Την ίδια στιγμή, Κυβέρνηση-επιχειρηματικοί-δικαστικοί κύκλοι-ΜΜΕ και κρατικός μηχανισμός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, προκαλώντας τη λαϊκή οργή, με το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών, την αθώωση παιδοβιαστών και τη συγκάλυψη των κυκλωμάτων trafficking.
  • Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Ο αξιολογικός μηχανισμός εντείνει την επίθεση του και απαίτηση των εκπαιδευτικών είναι να μη μείνει κανένας/καμιά μόνος/μόνη ούτε για μια μέρα. Στην ιστορικής σημασίας μάχη που δίνουμε, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-Σύλλογοι ΠΕ-ΕΛΜΕ, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
  • Δυστυχώς επειδή η ΔΟΕ με την τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ επιχείρησε να σταματήσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα, το Δ.Σ του Συλλόγου μας, σε συντονισμό με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 27/2/2024 απάντησε στον αυταρχισμό του Υπουργείο με κήρυξη Απεργίας-Αποχής από 20/3/2024. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν ήδη δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει Α/Α από όλες τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. Ο πολλαπλασιασμός των σωματείων που προκηρύττουν ΑΑ, η μαζική συμμετοχή στις ΓΣ και οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών σωματείων και ο συντονισμός τους αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση του αγώνα και τη νίκη!

Πρόγραμμα δράσης:

  1. Υπογράφουμε όλοι/όλες (νεοδιόριστοι/ες-μόνιμοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες) τη δήλωση Α/Α του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω και πρωτοκολλούμε στο σχολείο.
  2. Σε περίπτωση νέου μέιλ από αξιολογητή/τρια (σύμβουλο ή διευθυντή/ριας/προϊσταμένης) για σύναψη συμβολαίου ενημερώνουμε για τη συμμετοχή μας στην Α-Α με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου.
  3. Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ
  4. Οι στάσεις εργασίας του Συλλόγου μας ισχύουν κανονικά. Ο Σύλλογος κηρύσσει κάθε μήνα 1 έως 3 ώρες στάσεις εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχολικοί σύμβουλοι ή/και οι διευθυντ(ρι)ες/προϊσταμένες επιδιώξουν να μπουν στην τάξη μας για την ατομική αξιολόγηση.
  5. Μπλοκάρουμε τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία μας ! Κανένας/καμιά μόνος του/μόνη της! Η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση ενός εκπαιδευτικού, αφορά όλον τον κλάδο! Κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης ακόμη πιο κοντά!
  6. Στον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ και στην περίπτωση αγωγής εναντίον της Απεργίας-Αποχής των πρωτοβάθμιων σωματείων, τότε προχωράμε σε νέα κήρυξη ΑΑ αν αυτές κριθούν παράνομες και καταχρηστικές. Απαιτούμε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να παρέχουν κάθε νομική, συνδικαλιστική, οικονομική αρωγή στα πρωτοβάθμια σωματεία.  Συγκεκριμένα:

————————————————————————————————————————————Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αιγάλεω (σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις της Γ.Σ 27/2) εκτιμώντας τις νέες συνθήκες σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης ήτοι:

α) Τις ελλείψεις σε προσωπικό που εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας

β) Τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις επισφαλή την εκπαιδευτική διαδικασία

γ) Την παντελή έλλειψη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς

δ) Την απουσία οποιασδήποτε συνεχούς διαδικασίες διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

αποφασίζει ομόφωνα να εγκρίνει την κήρυξη από το Δ.Σ της νέας απεργίας αποχή (από 20/3/2024) με περιεχόμενο τα παραπάνω αιτήματα που αναλυτικά παρουσιάζονται στο εξώδικο του Συλλόγου.

 Σε περίπτωση μη επίλυσης των προβλημάτων η Γενική Συνέλευση εκτιμώντας τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των προβλημάτων και ιδίως την άρνηση επιλύσεως του, αποφασίζει:

  1. την κήρυξη απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπονται από τις διατάξεις 9950/ΓΔ5/27.1.2023 Κοινή Υπουργική Απόφαση, την 12980/Ε3/3.2.2023 (Β΄ 602) Κοινή Υπουργική Απόφαση, την 118991/ΓΔ5/23-10-2023 εγκύκλιος την 5302/ΓΔ5/17-1-2024 εγκύκλιος, την 16870/ΓΔ5/16 19-2-2024, 28857/Ε3/20-3-2024 και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 εώς 83 και 97 ν.4823/2021
  2. Αναθέτει και εξουσιοδοτεί το ΔΣ, σύμφωνα με τα ανωτέρω, να προχωρήσει όποτε χρειαστεί σε κήρυξη και νέας επικαιροποιημένης της υφιστάμενης απόφασης απεργίας αποχής.  —————————————————————————————————————————–

7. Απαιτούμε να κηρύξουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ τώρα εκ νέου την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Τις καλούμε να ασκήσουν το νομικό τους δικαίωμα για έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).

8. Παράλληλα παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγώνα κατά της αξιολόγησης με καμπάνια ενημέρωσης (ενημερώσεις, εκδηλώσεις, αφίσα, συνέντευξη τύπου, συγκρότηση επιτροπής αγώνα, γράμμα στους γονείς) και ζητάμε τη στήριξή τους.

9. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών.

  1. Οργανώνουμε επόμενο συντονισμό των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ για την οργάνωση και προώθηση του αγωνιστικού προγράμματος στη βάση των αποφάσεων των σωματείων μας. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία σε κοινή συμπόρευση και οργάνωση των επόμενων βημάτων. Η ημέρα θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με την ολοκλήρωση των συνελεύσεων προέδρων σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ.
  2. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 48ώρη 16 και 17/4 με συγκεντρώσεις την πρώτη ημέρα σε όλες τις πόλεις και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα με κάλυψη των εξόδων για τις μετακινήσεις από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ.
  3. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.                                                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ    ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ