Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας: ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024, 1.00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 83/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   29/ 08/ 2024

                                                                                           Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 1.00 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Συνάδελφοι/ισσες,

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά τα σχολεία, σε σαρωτικές συμπτύξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι/ισσες, σε όλη τη χώρα, να χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι. Συνολικά μόνο στη Γ΄ Αθήνας με τις συμπτύξεις μετατράπηκαν σε υπεράριθμοι 86 συνάδελφοι/ισσες (72 Δάσκαλοι και 14 Νηπιαγωγοί)!!!

    Τα 25αρια τμήματα με παιδιά με διαγνώσεις που χρειάζονται στήριξη είναι σαφές πως καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ταυτόχρονα το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις διώξεις δεκάδων συναδέλφων που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Θα μας βρουν ξανά απέναντί τους. Οι σχεδιασμοί τους δεν θα περάσουν. Η αξιολόγηση δε θα περάσει ούτε φέτος. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

– Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως αποφάσισαν οι Σύλλογοι διδασκόντων τον Ιούνη και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε  στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

– Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας-καμία εκπαιδευτικός. Να δοθεί δικαίωμα βελτίωσης θέσης και να επιστρέψουν οι υπεράριθμοι στις τάξεις τους.

– 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • Συμμετέχουμε μαζικά όλοι/ες, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 1.00 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω θα είναι στο πλευρό μας.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, τις ΕΛΜΕ της Αττικής, καθώς και τους γονεϊκούς φορείς να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε μεγάλη κεντρική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμπεριλάβει ΑΜΕΣΑ και τους νεοδιόριστους του 2022 στην πρωτοβουλία των προσφυγών καθώς έχουν συμπληρώσει ήδη διετία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία και θα τα στείλουμε στη ΔΟΕ.
  • Καλούμε όλες και όλους τους νεοδιόριστους που δεν το έχουν ακόμα πράξει να στείλουν στη Διεύθυνση την ενιαία αίτηση του Συλλόγου και τα στοιχεία τους για να αποσταλούν στη ΔΟΕ.
  • Προχωράμε σε ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς, πανό στις εισόδους των σχολείων και ενημέρωση των γονιών ιδιαίτερα την ημέρα του αγιασμού με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Προχωράμε σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω για το ζήτημα των συγχωνεύσεων και το κτηριακό ζήτημα των σεισμόπληκτων σχολείων μας (7ο-11ο-17ο-Ειδικά- 15ο και 28 Ν/Γ). Μέχρι σήμερα, για 6 ολόκληρα χρόνια κανένα σχολείο δεν έχει ακόμα επισκευαστεί ενώ εκκρεμεί το ζήτημα με τη συστέγαση του 9ου και 14ου Δ.Σ!!!
  • Προχωράμε σε άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τη μάχη της αξιολόγησης. Από την επόμενη εβδομάδα ορίζουμε ημέρα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ορίσει άμεσα απεργία και αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ                            ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ