Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Αττικής την Δευτέρα 9 – 9 – 2024 στη 1:00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 85/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   05/ 09/ 2024

                                                                                           Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                   Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

 

Θέμα: « Όλοι/ες στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Αττικής την Δευτέρα 9 – 9 – 2024 στη 1:00 μ.μ.».

Συνάδελφοι/ισσες,

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά τα σχολεία, σε σαρωτικές συμπτύξεις. Έκλεισαν πάνω από 1.000 τμήματα, χιλιάδες συνάδελφοι/ισσες, σε όλη τη χώρα χαρακτηρίστηκαν ως υπεράριθμοι. Συνολικά μόνο στη Γ΄ Αθήνας με τις συμπτύξεις μετατράπηκαν σε υπεράριθμοι 86 συνάδελφοι/ισσες (72 Δάσκαλοι και 14 Νηπιαγωγοί)!!!

Τα 25αρια τμήματα με παιδιά με διαγνώσεις που χρειάζονται στήριξη είναι σαφές πως καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ταυτόχρονα το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις διώξεις δεκάδων συναδέλφων που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Συστηματικά ο Υπουργός Παιδείας αποφεύγει το διάλογο ενώ προχωρά σε δηλώσεις περί «εξορθολογισμού» για να καλύψει το σάρωμα οργανικών θέσεων και το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός έστειλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς και γονείς που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο 4/9/2024. Αυτό είναι το αληθινό τους πρόσωπο: απειλές, βία, εκβιασμοί, χημικά και ξύλο σε όσους σηκώνουν κεφάλι.

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ! Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει ούτε φέτος. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

– Να ανακληθούν τώρα όλες οι συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων.

– Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε  στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

-Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας –καμία εκπαιδευτικός.

– 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • Συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στις 1:00 μ.μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής. Καλούμε τους γονεϊκούς φορείς στο πλευρό μας.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε., τις Ε.Λ.Μ.Ε. της Αττικής, καθώς και τους γονεϊκούς φορείς να συμμετέχουν στην μεγάλη κεντρική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής της Δευτέρας 9 – 9 – 2024.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ορίσει άμεσα απεργία και αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι/ες στην Παράσταση Διαμαρτυρίας  στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Αττικής (Ξενίας 24 – Αθήνα)  την Δευτέρα 9/9/2024 στη 1:00 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ                                     ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ